0513 - 79 90 96

Letselschade advocaat nodig in Heerenveen?

Aansprakelijkheid bedrijfsongeval in Heerenveen

Elk jaar lopen er rond de 220.000 werknemers letselschade op door een bedrijfsongeval. Een ongeluk op het werk is niet altijd te vermijden en opgelopen letselschade moet verhaald worden bij de aansprakelijke partij. Wie verantwoordelijk is voor het ongeval is niet altijd duidelijk en er zal per situatie bekeken moeten worden wie de aansprakelijke is. U kunt zich als werknemer voorstellen dat de schuld niet bij u ligt als u tijdens uw werk van een niet-vastgezette ladder afvalt. Uw werkgever had in dit geval moeten zorgen voor een veilige ladder. Als u op uw werk van een normale trap valt is het lastiger te beoordelen wie aansprakelijk is. Een werkgever kan bijvoorbeeld niet volledig controle uitoefenen op de naleving van de veiligheidsvoorschriften door de werknemers.

Aansprakelijkheid bedrijfsongeval vaststellen

Het vaststellen van de aansprakelijkheid wordt gelukkig vergemakkelijkt door de Arbowetgeving. Daarin is de zorgplicht van de werkgever vastgesteld. De werkgever moet verregaande veiligheidsmaatregelen nemen om ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen. Echter, is het ongeval gevolg van bewust roekeloos gedrag van de werknemer, dan is de werknemer aansprakelijk voor het ongeval. In andere gevallen zal de werkgever moeten bewijzen dat hij zijn zorgplicht is nagekomen.

Professionele hulp bij aansprakelijk stellen

Vaak is de werkgever verzekerd voor letselschade na een bedrijfsongeval en zal de confrontatie niet worden aangegaan. Als u uw werkgever aansprakelijk stelt voor uw letsel of uw arbeidsongeschiktheid, hoeft u dus niet te vrezen voor uw baan. Om het juridische proces in goede banen te leiden kunt u contact met ons opnemen. Zij is specialist op het gebied van letselschade na bedrijfsongevallen en helpt u graag met alle juridische stappen.

Waarom kiest u voor ons?

  • Jarenlange ervaring met het verhalen van letselschade
  • Deskundige hulp bij het gehele traject
  • Aangesloten bij 0800 Ongeval, de Vereniging Letselschade Advocaten en het keurmerk Letselschade

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Oorzaken van letselschade

• Verkeersongevallen
• Bedrijfsongevalen
• Slechte werkomstandigheden
• Medische fouten
• Geweldsdelicten
• Productiefouten

Werkgebied

Heerenveen-binnenstad, De Knipe, Hoornsterzwaag, Jubbega, Nieuwehorne, Oudehorne, Katlijk, Oudehaske, Oudeschoot, Gersloot, Luinjeberd en Terband.

Hoofdvestiging